Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 29. август 2012.

Bedtime Stories (2008)

 

Bedtime Stories (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Priče Za Laku Noć
Žanr: Komedija | Fantastika | Porodični | Ljubavni
Režija:  Adam Shankman
Glumci: Adam Sandler, Keri Russell, Courteney Cox...

Priča:
Priča o hotelskom domaru čiji život se drastično menja kada priče za laku noć koje priča zajedno sa decom koju treba da uspava, postaju njegova stvarnost

Moj osvrt:
Biću kratak. Lik čuva sestrine klince. On se nikako ne snalazi sa decom i kada praviš već neku komediju koja nema cilj da bude naročito inteligentna, ubaci više urnebesnih scena na tu temu. Ovde ih nemamo skoro nikako a i ove što imamo baš i nisu vredne pomena. Dobra stvar je ideja da sve što klinci pričaju pre spavanja ovom liku, njemu se to sutradan i desi, na ovaj ili onaj način. 


Recimo da je ta ideja fino izvedena. Naročito mi se to dopalo u sceni "kiše" jer tada gledaoc vidi da te dečije priče mogu da se realno ostvare na neki način. Ima tu još par dobrih ostvarenja tih pričica. Dobar je i fazon igra reči kada mu klinci kažu da će se npr. zapaliti. Šta se tu desilo, otkrijte sami. Ali, da sve ne bude tako bajno i sjajno, imamo i nekih usilovanih scena, npr. jednu scenu u kojoj glavni lik želi ferari ili u kojoj misli da će "dobiti devojku"... One deluju prilično glupavo. Opet imamo onu priču gde glavni lik želi jednu devojku za koju se ispostavlja da i nije tako dobra a ustvari pred nosom ima onu koja je fenomenalna i najbolja na svetu celom. 


Opet imamo onu priču gde glavni lik ima nekog čudnog i "smešnog" prijatelja kako bi izazvao salve smeha svojom urnebesnom pojavom. Guess what, Rasel Brend nije lik za to. Ustvari, Rasel Brend samo izgleda čudno i to ne na zanimljiv način tako da ja nikakvu harizmu ne vidim u njemu i njegova pojava me ostavlja potpuno ravnodušnim. Ima tu i nekih simpatičnih likova, poput debeljka koji ništa ne pipa golim rukama i ove čudne životinjice, ali ima i onih drugih poput dupeuvlakača koga glumi Gaj Pirs. Taj čovek nikako da prelomi. Koliko god glumio u dobrim filmovima, uvek se vrati nekom ovakvom promašaju. Čovek glumi u Mementu, Poverljivo iz L.A. i dospe da bude predmet sprdnje u ispodprosečnom filmiću. 


Adam Sendler je sasvim dobar za ovakvu vrstu filmova tako da tu nemam nikakvih specijalnih zamerki. Pored njega, tu je fanovima serije Felicity dobro poznata Keri Rasel koja je u istoimenom filmu imala rešenje za svaki bogovetni problem. Šteta što ta serija nije duže trajala, garant bi smislila lek za sidu, dovela do mira u svetu i ukinula Žikinu Šarenicu. Nije mogao ovo biti sjajan film, ali je morao biti neuporedivo zabavniji. Slabo je ovo, braćo i sestre.

Zanimljivosti:
Buldog koji se pojavljuje u filmu pripada Adamu Sendleru. Sve računare u filmu je proizveo Apple.

Naj scena: 


Kiša...

Moja ocena: 4/10

Нема коментара:

Постави коментар