Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 4. август 2012.

À la folie... pas du tout (2002)


Voli me ne voli me (2002) on IMDb
Alternativni naziv: He Loves Me... He Loves Me Not
Kod nas nazvan: Voli Me Ne Voli Me
Žanr: Ljubavni | Triler
Režija: Laetitia Colombani
Glumci: Audrey Tautou, Samuel Le Bihan, Isabelle Carré...

Priča:
Devojka je zaljubljena u oženjenog doktora. Ona se nada da će on napustiti ženu i biti sa njom. Međutim, on vidi stvari na sasvim drugi način.

Moj osvrt:
Braćo i sestre, ovo je sigurno jedan od najblesavijih filmova koje sam do sada gledao. Počinje na takav način da će vas podsetiti na genijalnu Ameliju Pulen. Uprkos toj činjenici, film je i dalje bio ok ali nisam mislio da će me oduševiti nešto što će da kopira tako dobar film. Cela ta prva trećina filma protiče u nekim laganim tonovima i lepim, zanimljivim scenama. Ono što je usledilo, nikako nisam mogao očekivati. 


Film vas genijalno šeta iz jednog ritma u drugi, iz jednog smera u drugi, iz jednog žanra u drugi, i to izgleda fenomenalno. U prvoj trećini on vam formira neku romantičnu sliku. Ono što je usledilo u drugoj trećini otišlo je u skroz drugom smeru. Kada pogledate sve sa stanovišta doktora u kojeg je zaljubljen glavni lik, ovo postaje opako lud film. E sada, takve stvari me u najvećem broju slučajeva prilično iznerviraju jer od likova poput ove devojke naprave kompletne morone. 


Ne, braćo i sestre, koliko god otkačen bio lik ove devojke, kakve god stvari radio, on je i dalje genijalan. Odri Tatu kao Amelija je jedan od najdražih filmskih likova. E ovde je pokazala da može da bude nešto sasvim drugo i sigurno je za ovakvu glumu zaslužila samo reči hvale. Neće vas film konstantno iznenađivati, biće tu i predvidivih stvari. Stvar je u tome što su i te predvidive stvari izvedene na nepredvidiv način. 


Kada se igraš sa žanrovima, zaista moraš da budeš maher da to bude tako skladno da bi gledalac uživao u tome. Zbog toga sam imao problem sa Trollhunter-om recimo. Da su ga najavili kao komediju i da to nije bilo nešto ozbiljno, možda bih mu i drugačije prišao. Ovo je takav film da vam ga preporučujem kao genijalnu crnu komediju, sjajnu dramu i jedan od najoriginalnijih ljubavnih filmova ikada.

Zanimljivosti:
Prvi bioskopski film koji režira dvadeset šestogodišnja Leticija Kolombijani.

Naj scene:


Ludi, nešablonski i neočekivani preokreti

Moja ocena: 7/10

1 коментар: