Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 21. април 2012.

Iron Man 2 (2010)


Iron Man 2 (2010) on IMDb
Kod nas nazvan: Gvozdeni Čovek 2
Žanr: Akcija | Avantura | Naučna Fantastika
Režija: Jon Favreau
Glumci: Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Gwyneth Paltrow...

Priča:
Toni Stark mora da se suoči sa smrtonosnim opasnostima u koje su uključeni vlada, njegovi neprijatelji ali i prijatelji.

Moj osvrt:
Prvi Iron Man je postavio standarde kada su ovi novi superherojski filmovi u pitanju. U hiperprodukcijih sličnih stvari zaista je bio sjajan, pre svega zbog originalnog glavnog lika. Toni Stark je jedan od retkih koji nije od totalnog luzera, šonje, paćenika postao heroj. Ako pogledate nastavke Spider-Mana npr (moj predlog da se kod nas prevedu kao Sranjder Men 2 i 3) vidimo kako su slava i moć udarili heroju u glavu. Ako pogledamo Starka, on je i pre nego što je postao superheroj imao sve. Zašto bi neko ovde primenio tu glupavu ideju o udaranju slave u glavu. To i nije toliko strašno. 


Strašno mi je da nisu mogli da smisle bolju priču vezanu za negativce. Koliko god ga kritikovali, Miki Rurk je tata u svakoj svojoj ulozi. Za mene, on jeste odličan izbor i za ulogu Starkove babe a kamo li glavnog negativca. Ali način na koji su ga osmislili mi je totalno glupav. Takođe sudbina njegovog oca koji je bio genije je bezvezna. Još su u tu priču umešali nekog iz vlasti zato što... što im je tako palo na pamet i što je to milijardu puta korišćena i od tog korišćenja izlizana ideja. Ovakvo konstantno nabacivanje svega i svačega moglo je da rezultira totalnom propašću od filma, ali ipak, postoji mnogo elemenata koji ovaj film dižu na sasvim ok nivo. Pre svega tu imamo Dauni Džuniora a on je među najdopadljivijim likovima na glumačkoj sceni. Gde je on, tu je zabava, tu je odličan humor. Akcija je na zavidnom nivou i ako isključite mozak iz cele priče, u filmu ćete samo uživati. 


Glumačka ekipa je odlična i tu nema nikakve zamerke. Ali zbog glupave priče, nikako nisam uspeo ozbiljno shvatiti nikog od negativaca tako da su tu izgubili priliku da naprave opaku stvar. U principu sa ovom vrstom filmova, napraviš dobru akciju, nabaciš neke negativce koji prete svetu, državi, herojevoj devojci, baki ili čemu već, napucaš efekte i ako ne filozofiraš previše napravio si barem nešto gledljivo. Ako ideš na neko mrsomuđenje od filozofije, napraviš Sranjder Men 2 i 3. Ovaj Iron Man 2 spada u ovu gornju grupu. Nema neki speciajan kvalitet ali ga uvek mogu pogledati. 

Zanimljivosti:
U stripu, Stark poseduje torbu koja je ujedno i oklop. U ovom filmu su iskoristili tu ideju. Da bi se pripremio za svoju ulogu, Miki Rurk je posetio jedan ruski zatvor. On je kombinacija dva negativca iz Iron Man stripova (Dr Vanka i Whiplash-a). Zato što je žarko želela ulogu Crne Udovice, Skarlet Johanson je ofarbala kosu u crveno i pre nego što je dobila ulogu. Historic Grand Prix Association je obezbedio šest formula za potrebe filma. 

Naj scena:


Toni Stark dobija novog neprijatelja

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар