Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 4. април 2012.

And Soon the Darkness (2010)


And Soon the Darkness (2010) on IMDb
Žanr: Kriminalistički | Misterija | Triler | Horor
Režija: Marcos Efron
Glumci: Amber Heard, Odette Annable, Karl Urban...

Priča:
Dve prijateljice su se našle u malom argentinskom mestu. Posle kratke rasprave one se razdvajaju. Ubrzo jedna od njih nestaje. Druga mora da je pronađe pre nego što se desi ono najgore.

Moj osvrt:
Prvih pola sata gledaćete spot u kooperaciji National Geographic i MTV. Dve devojčice se šetaju prelepom prirodom, dve devojčice se vozikaju prelepom prirodom, dve devojčice leškare u prelepoj prirodi... BOOOORRIIIIINNNG. Pogledajte Into The Wild, tamo te scene i te kako imaju smisla. Ovde se ništa ne dešava, tačnije čekamo da se dogodi nešto dok njih dve šetuckaju na sve strane. Doduše imamo i minut vremena bitnih stvari u tom prvom delu filma. 


Kada ono glavno krene, već ćete videti šablon. Američki turisti u malom mestu. Koliko puta ste videli tako nešto? U tom malom mestu žive ljudi koji baš, gle čuda, i ne vole Amerikance. U tom istom mestu živi šerif koga, gle čuda, baš briga za Amerikanku koja je nestala. Tu se pojavljuje i misteriozni, gle čuda, Amerikanac koji želi pomoći. Ok, moglo je i ovo biti zanimljivo, ali na žalost nije. Mnooogo nelogičnih i glupavih stvari se dešava, ali kako neki od vas već dobro znaju, ja retko zatvaram oči na glupe i nelogične stvari. 


To nisu one nelogičnosti gde će naši likovi prihvatiti pomoć čudnih tipova koji ne ulivaju poverenje na prvi pogled. Ne, braćo i sestre, takve stvari su još i svarljive. Ovde imamo mnogo veće bisere tipa, lik koji može u zubima da nosi jednu od ove dve koščate devojčice beži od jedne od njih kao đavo od krsta. Ili ona već dobro poznata klasika, "čoveče, ovo izgleda kao žestoko opasna situacija u kojoj može glava da se izgubi, hajde da ne zovem pomoć koja je na dva koraka od mene i uđem sam". 


Kada je vrhunac filma stigao, već me nije bilo briga za glavne likove. Jednostavno sve ovo je glupi šablon u kojim američki turisti nadrljaju od neameričkih neandertalaca koji su svi povezani jedni sa drugim. Hostel (prvi) je na sličan šablon ali barem ima nekog šmeka. Ovo na žalost nema ništa vredno pažnje. Ovako loše iskoristiti Karl Urbana i dve simpatiče ali malo mnogo koščate slatke devojčice i napraviti očajan triler... stvarno šteta.

Zanimljivosti:
Ovo je rimejk engleskog trilera iz 70tih u kom dve Britanke odlaze u Francusku.

Naj scena:


Kako sam na gluposti, nelogičnosti i šablone ostao ravnodušan, priroda i dve devojčice u njoj, iako vrhunski smarajuće scene, ostavile su najbolji utisak.

Moja ocena: 2/10

Нема коментара:

Постави коментар