Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

уторак, 17. април 2012.

Happy Now (2001)


Happy Now (2001) on IMDb
Kod nas nazvan: Duhovi Prošlosti
Žanr: Triler
Režija: Philippa Cousins
Glumci: Ioan Gruffudd, Susan Lynch, Om Puri...

Priča:
Devojka gine na bizaran način. Ljudi krivi za njenu smrt uspeli su da se izvuku pošto je optužen nevin čovek. 14 godina kasnije, u tom malom velškom mestu se pojavljuje devojka koja izgleda potpuno isto kao ona koja je ubijena.

Moj osvrt:
Ova priča zvuči mnoooogo bolje nego što izgleda. Ideja i nije loša ali mi se čini da bi bilo bolje da je od svega napravljena crna komedija pošto je film daleko od nekog psihološkog trilera. Ovako smo dobili nešto što deluje prilično neozbiljno i samim tim neopredeljeno između žanrova. Kada se ta devojka pojavi 14 GODINA KASNIJE, jedan od likova koji su odgovorni za smrt one devojke počinje da ludi pa mora da je ubije ponovo. Alo, budalo, svi je vide tako kao što je i ti vidiš. Zar ne bi izgledala malkice drugačije? Zar se nisi već izvukao jer je nevin čovek odležao kaznu? 


Nije samo to neubedljivo, već i mnoge druge stvari. Od tajne koju kriju majka nove devojčice i otac nastradale devojke, što se na kraju ispostavi kao prilično nebulozna stvar, pa do policajca koji je zadužen da reši slučaj i koji izgleda kao ludak napaljen na svoj posao. Jedini ko mi je u celom filmu ostavio odličan utisak je jadnik koji je neopravdano optužen za smrt devojke. Njegova sudbina je sigurno nešto što može da vas zainteresuje a verujem i dirne. 


Kroz ceo film vlada tmurno, kišno vreme. Kada se to doda na tmurnu priču i tmurnu atmosferu koju ona nosi, rezultat je, sasvim logično, tmuran, slabo zanimljiv ispodprosečan film.

Zanimljivosti:
Nisam našao neke posebne zanimljivosti pa ću vam napisati jedan blentav citat iz filma: "Jenny Thomas tripped over a sheep so I shot Glenn Marcus in the head."

Naj scena:

Pojava nove devojčice... U ovom momentu, film je zaista obećavao da će, ako ništa drugo, barem biti zanimljiv.

Moja ocena: 4/10

2 коментара:

  1. aj negde aploudujte ovaj film da može da se skine, nema ga nigde...jel možete?

    ОдговориИзбриши