Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 24. март 2012.

The Scorpion King (2002)


The Scorpion King (2002) on IMDb
Kod nas nazvan: Kralj Škorpion
Žanr: Akcija | Avantura | Fantastika | Ljubavni | Triler
Režija: Chuck Russell
Glumci: Dwayne Johnson, Steven Brand, Michael Clarke Duncan...

Priča:
Pustinjski ratnik ustaje protiv zle vojske koja mu uništava domovinu. On uspeva da zarobi neprijateljsku čarobnicu, odvede je daleko u pustinju i krene u konačni obračun.

Moj osvrt:
Ako ovaj film ima originalno bilo šta osim naslova, onda ja nisam pogledao nijedan film. Ovo je smeša svega i svačega, napravljena pre svega da dobro zabavi. Na početku drugog dela Mumije imamo simpatičnu priču o Kralju Škorpiona. Ako ste se nadali da ćete tu priču videti ovde, odmah ću vam reći da od toga nema ništa. Verovatno je scenariste mrzelo da smišljaju nešto pa su opljačkali dva Konan filma, prvog Beastmastera i još poneko ostvarenje. 
Imamo ratnika koji ostaje jedini od svog naroda i kreće da se sveti upravo zbog te situacije (Konan, Beastmaster). Protivnik ima čarobnicu koja naravno ima svoje vidovnjačke moći sve dok ima i nevinost. Naravno ona je tu da bude razdevičena od strane našeg glavnog lika. Samo što to ovde nije urađeno retardirano kao u Immortalsima gde su 3 devojke bile ispečene žive kako bi sačuvale vidovitost svoje drugarice, pa je ona u velikoj žalosti raširila noge pred našim junakom kojeg je upoznala pre par minuta. Ovde je to tako urađeno da vas i ne zanima. Tu foru sa razdevičavanjem vidovnjakinje imamo u čuvenom 007 filmu Live And Let Die. 
Onda imamo i nespretnog pomoćnika glavnog lika koji je tu da nas nasmeje. Originalno, zar ne? Ova priča može da zainteresuje i oduševi samo klince. E sada, to je nešto što mi se i dopalo. Ovakve gluposti sam kao klinac gutao samo tako. Valjda mi ni dan danas ne smetaju, ali teško da ću ovo pogledati još jednom.

Zanimljivosti:
Dnevnica Dvejna Džonsona za ovaj film je iznosila $5.500.000 što je Ginisov rekord. Vins MekMen je naveden kao producent samo zato što je dozvolio da se koristi kečersko ime Dvejna Džonsona (The Rock).

Naj scena:

Borba u peščanoj oluji. Nije neka naročita scena ali ceo film je ionako mlak tako da je ovo najbolje što može da se izabere iz njega.

Moja ocena: 5/10

Нема коментара:

Постави коментар