Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

понедељак, 5. март 2012.

Apollo 18 (2011)


Apollo 18 (2011) on IMDb
Kod nas nazvan: Apolo 18
Žanr: Horor | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Gonzalo López-Gallego
Glumci: Warren Christie, Lloyd Owen, Ryan Robbins...

Priča:
Otkriveni su snimci stari decenijama. Na njima je posada tajne misije NASA-e koja je poslata na mesec. Ta posada se nikada nije vratila na zemlju.

Moj osvrt:
Veštica iz Blera je rešila da skokne na mesec. Tamo ju je zadesila Paranormalna Aktinost. Na polovini filma reditelj je prekinuo svoje svršavanje na dva pomenuta naslova i odlučio zapravo da snimi film. Prva polovina filma je blagi užas. Na početku imamo onu Blair Witch poruku da su nađeni snimci bla bla. Zatim do pola filma imamo ove Paranormal Acitivty smaračke scene gde se povremeno neki kamenčić pomeri. Samim tim film je probudio moju maksimalnu mržnju prema njegovim kreatorima. Onda je, draga braćo i sestre, krenuo da me hvata slatki dremež i sekundi su me delili od sna kada sam skontao da je film počeo. Rekoh sebi "auuu, pa ovo izgleda neće biti totalno sranje". 


Da se ne lažemo, film nikako ne može dobiti neku zadovoljavajuću ocenu od mene, ali ovo što sam video u drugoj polovini mi je bilo sasvim ok. Bilo je još malo šetnje po ivici ponora u koji je film mogao da se sruči ali je ipak ostao na njoj. Bolje da su napravili filmić od 50 minuta, od kojih bi 5 minuta bila skraćena verzija prvih četrdesetak iz ove verzije. Film je mogao čak i biti odličan da mu se pristupilo ozbiljno, ali ovaj Paranormal Activity (PA) pristup ga je totalno upropastio. Možda među vama braćo i sestre ima ljudi koji nisu zevali uz drugi i treći deo PA, pa vam ova prva polovina neće delovati tako strašno, ali ja sam se beznadežno smorio. 


Volim horor, volim i da se isprepadam ali ne mogu da se prestrašim samo zato što se pomerilo neko prokleto crevo u bazenu ili su se vrata sedamdeseti put otvorila sama od sebe. Fazon je to jednom napraviti, ali kopirati ga do besvesti je kao pričati jedan isti vic osamdeset puta za redom. Ako ste neko ko bi se smejao i taj osamdeseti put, svaka vam čast. Drugi deo filma opet možda i nije toliko originalan, ima elemente drugih ali je sasvim ok. Doduše šta je danas originalno? Čitao sam kako su neki napljuvali Avatar, kako to nije dobar film zato što nije originalan. O tome ću uskoro kada budem pisao o Avataru. Ovde je druga polovina filma prilično dinamična, pogotovu ako se uporedi sa hrkaonom od prve polovine. Na polovini filma se desi nešto što privuče pažnju i od tada je svaki događaj bitan, PA scene se izgube i svako noramalan se zapita zašto nije bilo ovako od početka. 


Do samog kraja film je bio sasvim zadovoljavajuć pa čak i šablonski kraj je odrađen sasvim solidno. Šteta samo što je film pravio neko napaljen na PA. Ubio mu je i poslednju šansu da bude filmić kojem bi se povremeno rado vratio.

Zanimljivosti:
Film nije posebno prikazivan kritičarima. NASA se javno izjasnila da ovaj film nije dokumentarac već plod fikcije. Na počektu filma je objavljeno da je video sadržaj koji ćemo videti postavljen na sajtu www.lunartruth.com. Kada je ovaj film tek prikazivan, unošenjem ove adrese u browser bili biste redirektovani na www.lunartruth.org gde je pisalo da je sajt zatvoren zbog toga što američka vlada ne dozvoljava da se sazna istina. Ovo je zanimljivost koju sam pronašao na imdb tako da ne mogu da je potvrdim. Ja sam otišao bez ikakvih problema na lunartruth.com (bez www) gde piše sve i svašta o ovoj temi. U filmu ne postoji muzika. Scenario je konstantno prepravljan tokom snimanja. Film je sniman kamerom koja koristi sočiva iz 70tih godina.

Naj scene:


Pojave neprijatelja... 

Moja ocena: 5/10

Drugo Mišljenje: Apollo 18 (2011)

Нема коментара:

Постави коментар