Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

субота, 3. март 2012.

The Hills Have Eyes II (2007)


The Hills Have Eyes II (2007) on IMDb
Kod nas nazvan: Brda Imaju Oči 2
Žarn: Horor | Triler
Režija: Martin Weisz
Glumci: Daniella Alonso, Jacob Vargas, Michael Bailey Smith...

Priča:
Grupa regrutanata se bori protiv zlih mutanata svog poslednjeg dana treninga.

Moj osvrt:
Ok, neću sada da lažem kako je ovaj film mogao biti dobar, jer nije imao teoretske šanse. Aja je sa jedinicom napravio nešto odlično, dvojka nikako nije mogla biti tako dobra. Čak i da su ponovili Ajin recept, ovo bi bila samo kopija. Martin Vajs i njegov tim scenarista su zato išli na drugu kartu. Kada ne znaš šta da radiš, ubaciš nešto gadosti, ubaciš nešto brutalnosti a već će se naći klinci koji će ovo popiti kao dobar horor. Na početku filma imamo devojku koja se porađa i lako je skontati da je njena uloga da produži vrstu degenerika i da umre. Kasnije u filmu imamo još jedan slučaj gde jedan od tih mutanata siluje još jednu devojku. Nagradno pitanje, da li je ovo horor? 


Aja je prikazao par brutalnih scena ali nijedna nije bila ni blizu tako neukusna kao ove ovde a sve su ostavljale jači utisak. Razlog je jednostavan. Aja i njegovi scenaristi su ljudi koji imaju mozga i znaju da horor znači napetost, da horor znači strah. Ove bulšitarije koje imamo ovde, imamo manje više u svakom očajnom filmu sa mutiranim mombrilima. Zašto bih želeo da gledam nešto što liči na svaki prokleti film sa sličnom tematikom. Ima naravno i pozitivnih stvari. Likovi treniraju da budu marinci ili šta već. Očigledno je reč o grupi nesposobnjakovića ali što je najbolje od svega to i nije mana. Likovi rade samo jednu nelogičnu stvar. Neko im sa brda signalizira refleksijom. Oni naravno nisu čuli da postoji nešto što se zove dvogled ili to ne spada u standardnu opremu budućih marinaca, pa odmah kreću tamo. No nije bitno, to je stvar koja i može da se proguta. Pedeset minuta filma likovi šetaju po planinskim predelima a ovi stelt degenerici im prete sa svih strana. Kasnije naši "junaci" ulaze u rudnik i tu sam očekivao već neku napetost, ali ne vredi braćo i sestre, dosada je sve nadjačala. 


Na kraju filma jedan od mutiranih koristi računar kako bi u programu za skeniranje okoline pronašao ove naše likove. Kome ovo ne vređa inteligenciju, taj je nema. Kao što rekoh, ovaj film nije imao šansu da bude dobar, ali je i te kako mogao biti gledljiv. Ako vas zanimaju scene kopanja prstima po mozgu, sečenja, kidanja, kanibalizma, silovanja, izvolite pogledajte ovo. Meni teško da će pasti na pamet da u skorije vreme nešto ovakvo stavim na meni. Dajem mu dvojku čisto što likovi nisu bili totalni degenerici. Sve ostalo je ili već viđeno, ili za zaborav a najčešće i jedno i drugo.

Zanimljivosti:
Rudnik je kreirao isti tim koji je krerao pećine u sjajnom The Descent. Krejven je imao ideju da Brenda iz prvog dela treba da se pojavi ovde kao član vojske. To bi uradila u fazonu da savlada svoje strahove!?!? 

Naj scena:


Okršaj sa velikim tatom. 

Moja ocena: 2/10

Нема коментара:

Постави коментар