Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

четвртак, 15. децембар 2011.

Ginger Snaps (2000)


Fatalna Džindžer (2000) on IMDb
Kod nas nazvan: Fatalna Džindžer
Žanr: Komedija | Drama | Horor
Režija: John Fawcett
Glumci: Emily Perkins, Katharine Isabelle, Kris Lemche...

Priča:
Radnja se vrti oko dve sestre Ficdžerald. Kada jedna od njih bude ujedena u šumi od strane nečega što liči na vukodlaka, druga joj pomaže da se izbori sa transformacijama koje počinju.

Moj osvrt:
Iako nisam neki fan horor komedija, ovaj film me je fino zabavio. Na samom početku upoznajemo se sa dve otkačene devojke. Iako nisu neke visokokvalitetne glumice, izbor Emili Perkins i Ketrin Izabel za ove uloge je više nego genijalan. U roku od nekoliko minuta vam prirastu za srce sa svojim odnosom i blesavim stvarima koje izvode. U samom uvodu u film njih dve prezentuju svoj projekat koji se sastoji od slika na kojima njih dve predstavljaju ljude nastradale na najluđe moguće načine (slika) 


Rade, razmišljaju i ponašaju se kao jedna. Problemi nastaju kada jednu od njih ujede to nešto što podseća na vukodlaka. Ona se menja. To se poklapa sa njenom prvom menstruacijom. Tu dolazimo do stvari zbog koje je ovaj film prilično cenjen. Iskoristili su temu vukodlaka, tj pretvaranje istog kao metaforu za pubertet, i to je izvedeno na nadasve sjajan način. Sve je to začinila i sjajna Mimi Rodžers koja glumi majku ove dve devojčice i konstatno pokušava da im objasni stvari vezane za njihovo sazrevanje. To sve opet dobro parodira na odnose majke i kćeri. 


Ako odlučite pogledati ovaj film, ne očekujte neki strašan horor, ne očekujte neki ozbiljan film. Ovo je pre svega film koji može da vas fino zabavi i povremeno dobro nasmeje.

Zanimljivosti:
Bridžitina kosa je ustvari perika. Većina scena koje se dešavaju tokom dana je snimano noću. Doneto je toliko jako osvetljenje da je sve izgledao kao da je dan. Navodno, osvetljenje je bilo toliko jako da se mogao videti avion na nebu. Scene u kojim devojke glume nastradale i fotografišu se su snimane u privatnoj kući. Deo ekipe morao je da zanima četvorogodišnjeg klinca koji je tu živeo kada god bi devojke ušle unutra da presvuku svoje jezive maske. Dve glavne glumice su isti dan došle na audiciju a inače su rođene u istoj bolnici, išle u istu predškolsku, osnovnu i privatnu školu i radile u istoj agenciji za talente.

Naj scena:


Završnica.

Moja ocena: 6/10

1 коментар:

  1. Ovaj film je kroz godine dobio kultni status. Ja sam ga gledao bar pet puta, a gledao sam i nastavke. Teško mi je oceniti ovaj film, 6,7 ili 10 :)

    ОдговориИзбриши