Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 9. јун 2019.

Filmski Hitovi - Godina Osma


Pričam danas sa sekom i kažem joj da je pre dva dana moj blog napunio 8 godina. Uz iznenađenje da ima toliko, ona mi odgovara da je šteta što ovde u Srbiji ne mogu da zaradim od toga. No, to nije tačno. Zaradio sam. Zaradio sam svakog od vas koji dođe, čita, ostavi komentar. Zaradio sam svaki lep i pozitivan komentar koji me motiviše. Zaradio sam svaku konstruktivnu kritiku koja me natera da budem bolji. Zaradio sam i one nevaspitane. Oni mi potvrde da sam izgradio stav i određeni kriterijum. Zaradio sam toliko preporuka, bilo za knjige bilo za filmove, koje su mi proširili vidike. Zaradio sam i komentare koji su lekcija iz kulture, umetnosti, istorije... Posle osam godina mogu samo da kažem da sam se zahvaljujući vama jako obogatio. 
 
Nisam pisao tekst za prošli rođendan iz prostog razloga što je pisanje bilo jako retko. Nedostajalo je motivacije, nedostajalo i želje za gledanjem filmova. Šta se promenilo? Pre svega, počeli ste u većem broju da dolazite i komentarišete. To mi je probudilo želju za gledanjem filmova ali i za pisanjem. Tako da ovaj rođendanski tekst pišem uz veliko zadovoljstvo. 
A pazite sad ovo:
 
Da braćo i sestre. S obzirom da je brojanje mojih poseta isključeno i ne ulazi u ovu statistiku, mogu ponosno da kažem da ste prešli milionče. Sećam se kada sam imao tri posete na dan i bio presrećan zbog toga. U proseku, najveću posetu blog je imao pre nego što sam prestao da pišem onomad. Posle toga nikada statistika nije bila tako dobra. Tačnije nije bila do sada. U prethodnih godinu dana prosečna posećenost je išla od 500 do 800 na dan. Veliko hvala i na tome. 
 
Još nešto na što sam ponosan je i učešće drugih autora na blogu. Boris Tiosavljević mi je učinio veliku čast tekstovima koji su objavljeni na blogu. Čitali ste i tekst stalnog čitaoca Master of Cubes i postoji šansa da će vam on opet pisati. To me raduje a verujem i vas jer možete videti više različitih stilova i različitih viđenja na jednom mestu. 
 
Što se tiče želja za narednu godinu, bitno je da smo zdravi. Trudiću se da gledam filmove i pišem koliko god je to moguće. Čini mi se da nam ipak ide bolje nego u 2018. Ako nastavimo ovako, za dve, najviše tri godine ćemo osetiti značajan boljitak. Šalim se, neću tim putem. Ne znamo šta nosi sutra, tako da idemo lagano. Jedno je sigurno, sa svima vama, budućnost ovog bloga je izvesno lepa. 


Braćo i sestre, srećan nam osmi rođendan.

8 коментара: