Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

петак, 14. октобар 2011.

Real Steel (2011)


Kod nas nazvan: Čelična Borba
Žanr: Akcija | Drama | Naučna Fantastika
Režija: Shawn Levy
Glumci: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo...

Priča:
Radnja filma se odvija u bliskoj budućnosti. Boks robota je najpopularniji sport. Promoter koji se bori da spoji kraj sa krajem pronalazi bačenog robota koji može da mu promeni život. Tokom svih uspona i padova on otkriva da ima jedanaestogodišnjeg sina koji želi da upozna svog oca.

Moj osvrt:
Braćo i sestre, pre nego što počnete da čitate o ovom filmu, hoću da se setite crtanog filma ili filma koji ste voleli kao klinci, bilo da su to Štrumfovi, Snokrijevci, Čudesna Šuma, Čarobnjakov Šešir, Duško Dugouško, Tom i Džeri, Blufonci, Voltron, Transformersi, He-Man... Setite se kako vas je mrzelo da trepćete za vreme ovih genijalnih stvari, setite se kako ste mrzeli samo reč EPP na ekranu...


Iskreno se nadam da ćete se osetiti kao klinac još koji put u životu. E sada ću da se bacim na ovaj film. Pre svega ću izneti negativne stvari, kako ih ne bih zaboravio u ovoj euforiji zadovoljstva koje osećam sada po povratku iz bioskopa. Od negativnih stvari imamo nešto patetike i pomalo već viđenu priču o tom odnosu otac-sin. Hvala Bogu to su zadržali u normalnim dozama. 


Druga stvar koja i nije tako negativna je što ovo nikako ne treba shvatati kao ozbiljan film... Malo o priči. Koliko god boks robota zvučao bezvezno, on to i nije, jer kada malo bolje razmislite, za razliku od ljudi ove mašine mogu da se bore do uništenja, da ne kažem smrti. Neću mnogo o priči jer nije velika a mogu vam mnogo otkriti. Bitno je da je ona prihvatljiva i to je to. U bioskopu je bio fin broj ljudi. E sada ako vam kažem da je u sali atmosfera navijačka i da to nikom nije smetalo onda zamislite koliko je ovaj film uzbudljiv. 


Neke scene su toliko dobre da prosto zaboravite na to da postoji i nešto patetike uz put. Jednostavno, te scene vas vrate u detinjstvo i ne skidajući osmeh sa lica pridružite se aplauzu likova u sali, a verujte mi, na ovoj projekciji koja zalazi duboko posle ponoći, nije bilo klinaca. Muzika u filmu je sjajno uklopljena tako da je to veliki plus. Iskoristite ovu projekciju dok traje, idite i pogledajte ovo ostvarenje u bioskopu i na dva sata budite ponovo klinac... verujte mi... neopisivo prija.

Zanimljivosti:
Za snimanje skoro svih scena boksa robota, korišteni su pokreti profesionalnih boksera. Film je želeo da oda počast Rokiju. Rokijev protivnik u filmu je bio Apollo dok je ovde u pitanju Zeus (Zevs). Apolon je Zevsov sin. Takođe robot koji se zove Mida ima čiroki frizuru kao Rokijev protivnik u trećem delu filma. Svaki od robota koji se pojavljuje u filmu napravljen je u stvarnom životu.

Naj scena:


Završna borba.

Moja ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар