Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 6. јун 2012.

The Incredible Hulk (2008)


The Incredible Hulk (2008) on IMDb
Kod nas nazvan: Neverovatni Hulk
Žanr: Akcija | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Louis Leterrier
Glumci: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth...

Priča:
Zbog eksperimenta koji je pošao po zlu, doktor Brus Baner se pretvara u ogromnu, zelenu zver kada god se uzbudi. U međuvremenu, vojnik koristi isti princip kako bi postao zla verzija istog stvorenja.

Moj osvrt:
Kada su u pitanju filmovi sa superherojima, imamo tri tipa: ozbiljne (The Dark Knight), zabavne (Iron Man, Spider-Man, Avengers) i one koji to zapravo nisu (Spider-Man 2,3). Iskreno, nisam puno očekivao od Hulka ali bez obzira na ta niska očekivanja, film je donekle podbacio. Pre svega, prvih sat vremena su tinejdžerska ljubavna priča. Nije to tako katastrofalno kao u Spider-Man 2 i 3 da ustvari i ne znate o kom liku gledate film, ali opet, osamdeset posto filma je neuspela ljubav dvoje likova i sve patetičnosti koje idu uz to. 


Da je The Dark Knight bio takav, sigurno ne bi bio jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji superherojski film ikada. S obzirom na Starka, takva priča u Iron Man-u bi upropastila glavni karakter a to ne želimo da vidimo. Najveći problem u Hulku je to što je ta ljubavna priča glavna, a ostalo su tek usputne nezgodacije. Drugi, ogroman problem je taj što sam se u toku filma jednom osmehnuo i to je to. Znači napravljen je film koji nije ozbiljan poput pomenutog Mračnog Viteza, koji nije zabavan kao Iron Man i to je veliki promašaj. Ideja o tome kako stvoriti glavnog negativca je smišljena za cirka desetak minuta. O liku kojeg tumači sjajni Tim Rot ne znamo ništa. 


On se pojavljuje, malo se vrše eksperimenti na njemu i to je to. Pošto je najavljen kao neko ko je mnogo zajeban, mogli su malo više da se potrude oko njega. Izbor glumaca je zaista odličan. Takve veličine poput Nortona, Harta i Rota je uvek dobro videti a prelepa Liv Tajler uvek prija oku. Film tek u poslednjih dvadesetak minuta dostavlja donekle dovoljnu količinu zabave. Tu imamo sve ono zbog čega želimo gledati ovakve filmove. Borba između Hulka i drugog zelenog monstruma donosi gomilu eksplozija, solidne efekte i dobru akciju. To jeste bilo dovoljno da popravi utisak ali ni blizu da značajno podigne kvalitet filmu. 


Kada se sve sumira, Hulk je daleko iza od Avengersa, Iron Man-a i Dark Knighta ali i daleko ispred drugog i trećeg Spider-Mana i samim tim je sasvim ok za jedno gledanje.

Zanimljivosti:
Vilijam Hart je veliki fan Hulka. Specijalni efekti u sceni kada Banerova krv pada sa sprata fabrike rađeni su više od godinu dana. Edvard Norton je konstantno prepravljao scenario tako da je prvenstveno naveden kao scenarista pod pseudonimom Edward Harrison. Kasnije je studio odlučio da ga izbaci sa liste scenarista. Lou Ferrigno, koji je glumio Hulka u starijim filmovima, je predložio Nortona za glavnu ulogu.

Naj scena:


Završna borba

Moja ocena: 6/10

1 коментар:

  1. Meni se uopste nesvidja film.efekti nisu nista posebno.pogotovo kod helikoptera u parku kad se bembaju sa hulkom.prvi mi je dosta bolji.pa cak i hulk iz avengera mi je bolji.nedavno sam gledao District 9.film je ubica.moja preporuka.cini mi se da ima osmicu na imdb-u.

    ОдговориИзбриши