Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 11. септембар 2013.

Sleeping Beauty (2011)


Sleeping Beauty (2011) on IMDb
Kod nas nazvan: Uspavana Lepotica
Žanr: Drama | Ljubavni
Režija: Julia Leigh
Glumci: Emily Browning, Rachael Blake, Ewen Leslie...

Priča:
Lusi, mlada studentkinja, dobija krajnje neobičan posao koji krije svet mračnih fantazija.

Moj osvrt:
Kao što vidite, nisam se (na žalost) odlučio za Diznijev istoimeni crtać. Da jesam, verovatno bih pisao o jednom veselom iskustvu. Biće spoilera ali verujte mi, za ovakav film, ne postoji strašan spoiler. Dakle Lusi je slatko malo devojče, student, živi sa pijanom majkom i njenim dečkom, pušta se u promet sa svakim ko pita itd. Ona dobija krajnje neobičan posao koji se sastoji da polugola poslužuje na određenim zabavama za bogataše. Kasnije to prerasta u nešto drugo, nju uspavaju i ona nema pojma šta se dešava dok spava. 

U načelu, ovo nije tako loša ideja... za jednu pornjavu. Prvo, gubi se sva drama osobe time što devojka spava bukvalno sa svakim, što drogu prihvata bukvalno od svakog. Neretko vidimo da ona ima problem sa kešom. Zašto onda ne naplaćuje svoje usluge? Mislim izgleda veoma lepo, prirodno, čak deluje i dosta mlađe što bi svakako više koštalo. Ali jok, ona to radi iz čistog zadovoljstva ili šta već. Potom ona dobija pomenuti posao. E tu bi mogla da se vidi drama. Pomislio sam da će biti nekog mučenja, perverzija i raznoraznih boleština, ali jok. Glavno pravilo u tom poslu je da je "njena vagina hram" i "neće biti penetracije". (čemu se ona još i protivi) Hm, sjajno zar ne. Odličan film za hrkaonu. Šta mi onda želiš predstaviti. 

Ali eto, ona tu prima lepu lovu. Opet pomislih, garant će tu biti nekih opasnosti. Kad se onda ispostavi da ona poslužuje milionere kojima ne bi pomoglo ni da se udave u vijagri. Ovima se više ni pritisak ne diže. Što je "najbolje", milioneri su takvi da jedu kavijar, prepelice u salati od njihovih gnezda i mleko sa leve bambijeve sise. Takoreći, vrsta milionera za odstrel kamenjem. Taj posao se sastoji u tome da ona između njih šeta i sipa piće. Ostale devojke poslužuju klopu, glume ukrase, statue, stalke za novine, držače za kišobrane i slične pizdarije. Opet, to je sasvim dovoljno da zagolica maštu, ali pak od boleština ništa. 

I onda imamo krajnji cilj filma a to je razlog zašto se ovo devojče zove uspavana lepotica. Uspavaju je, onda dođe neki matorac i tako je gleda, mazi i gnjavi. Naravno, gazdarica mu napomene da tu "nema penetracije". Morao sam uvek da se nasmejem na to pravilo jel ovi likovi više ne mogu ni čašu vode da penetriraju. Ni tu nema nikakvih boleština. Mislim ima, ali to je recimo 1% ostvarenja nečijih perverznih snova - dakle skoro pa ništa. 

Onda se na kraju vaš Outsider zapita zašto je koji moj tj. njegov gledao ovaj film. Ima tu još stvari koje se događaju ali kao i sve ovo navedeno nije vredno pažnje. Forsira se neka priča o iskrenom prijateljstvu - to je žestoko besciljna priča kojoj su nametnuli tragediju jer su mislili da će je neko zapravo tako i primetiti. Imamo kao i dosta igrarija sa ličnošću ove devojke, ali realno koga zanima "svima dajem" devojka osim očajnike. Ima tu možda nešto sisića, za ljude koje sisići zanimaju ali ništa vredno pažnje. Ima tu i smežuranih đokica za ljude koje smežurane đokice zanimaju a tu nisam relevantan da komentarišem kvalitet. Ima i igrarija sa njenom ličnošću, kao ono ona pita likove "hoćeš me venčati" i mi tu treba da pomislimo "ah, pa ona traga za sigurnošću. Kad je svi izjebu, želi imati siguran dom". 

Kada malo bolje razmislim, kada god pišem o užasno lošim filmovima, uglavnom spojlujem i lupetam. Valjda ništa bolje ni ne zaslužuju. A mislim da od Hunger Games nisam imao ni želju ni potrebu filmu dati čistu jedinicu. Ali šta da vam kažem, treba i tu ocenu kod mene zaslužiti. Pitajte Kill List uostalom. Sleeping Beauty je jedan odličan predstavnik ove ocene. Potpuno prazan film sa jadnim likovima koji vam pokušava trubiti o nečemu a niti ima temelja niti ima mozga za tako nešto. Jedno teško gubljenje vremena. Da su napravili pornografiju od ovoga, možda bih vam i preporučio da mu posvetite vremena. Ovako, gledate ga na sopstvenu odgovornost.

Zanimljivosti:
Pre glume u ovom filmu, Emili Brauning je po nalogu režiserke morala da gleda glumu Šarlot Geinsburg u filmu Antihrist. (Živo me zanima zašto je ovo bilo potrebno) Emili Brauning je zamenila originalno izabranu Miu Vasikovsku koja je (srećom po nju) napustila ovaj film zbog snimanja Džejn Ejr.

Naj scena:

Razgovor za posao. Nagoveštavala je možda nešto bolesno neko vreme.

Moja ocena:
1/10

1 коментар:

  1. pa da predlozim nesto, odavno nisam:
    http://www.imdb.com/title/tt0105699/
    http://www.imdb.com/title/tt0120620/
    http://www.imdb.com/title/tt2184339/
    http://www.imdb.com/title/tt0112471/
    http://www.imdb.com/title/tt1457767/
    dovoljno za sada... ;)

    ОдговориИзбриши