Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

четвртак, 14. јул 2011.

Armageddon (1998)


Kod nas nazvan: Armagedon
Žanr: Akcija | Avantura | Naučna Fantastika | Triler
Režija: Michael Bay
Glumci: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck

Priča:
Kada se asteroid veličine Teksasa uputi ka Zemlji, najbolji tim za naftne bušotine biva poslat da probuši rupu na njemu i minira ga.

Moj osvrt:
Filmovi katastrofe su uvek zanimljivi za pogledati. Što manje patetike i što manje gluposti u njima, odmah im skače kvalitet. Ovaj film je sasvim zadovoljio. Pre svega ima dobru glumačku ekipu predvođenu najvećim badass-om Holivuda, Bruce Willisom. Priča nije originalna jer ovo je ko zna koji film sa asteroidom koji preti da okonča naše bivstvovanje na ovoj planeti.


Ako priča nije originalna e onda ideja da se na asteroid pošalje ekipa za pronalaženje nafte, tj za bušenje, sigurno jeste. E sada, naravno da mora da postoji određena doza tolerancije da se prihvati ova priča, ali pošto je Bruce Willis u pitanju, nema šta se ne može istolerisati jer taj baja može sve. Tu dolazimo do dve mane ovog filma. Nemam problem sa ekstremno izraženim čuvenim američkim patriotizmom, pa oni su i pravili film. Problem je u neamerima kako bih ih nazvao.


Prva mana, ne tako strašna: Američke naftadžije rasklapaju i sklapaju svemirsko vozilo bez ikakvih problema, dok ruska svemirska stanica predstavlja kontejner. Takođe genijalni i simpatični ruski kosmonaut, koga glumi omiljeni mi Peter Stormare aka. John Abruzzi, ima tako retardiran naglasak. To mi nije nikada bilo jasno, zašto ni jedan Rus u američkim filmovima nema normalan naglasak? Ili npr Nemac? Osim ako se ne radi o velikim špijunima naravno.


Druga i ogromna mana ovog filma je što ništa nikada nije pošlo po planu. Sve što su naši junaci pokušali je naišlo na neki problem, i to je toliko izraženo da kako film odmiče počinje da nervira. U jednom momentu sam pomislio da ako neko krene da veže pertlu da će ona pući a kamoli nešto ozbiljnije. To je značajno uticalo na ukupni utisak koji ostavlja ovaj film, ali i ovakav, on je sasvim ok.

Zanimljivosti:
Ovo je prvi film u kom se koriste prava NASA svemirska odela. Glumci su prvi civili ikada koji su ih nosili a svako od njih košta preko 3.000.000$.

Naj scena:
Završnica.

Moja ocena: 6/10

Нема коментара:

Постави коментар